fbpx

Tubing

azaz vadvíz egy kicsit másként

Tubing-nak alapvetően 4 fajtája van.

  • Havon
  • Tavon ill. nagyobb folyón motorcsónakkal vontatva.
  • Vízi vidámparkban, áramlásban sodródás (mesterséges pályán)
  • Folyóvízben lebegő, az áramlással sodródó
Jó néhány éve foglalkozunk vízisí és wakeboard oktatással, de minden egyes alkalommal a nap fénypontja az volt, mikor előkerültek azok a bizonyos tubok, azaz magyar nevén a „fánkok” a hajó aljából. Ilyenkor nem kímélve egymást vezettük a motorcsónakot egyre gyorsabban és egyre trükkösebben, hogy az éppen aktuális „áldozat” minél nagyobbat repüljön. Egy téli napon, mikor nézegettük a nyári videókat, amelyeket a Dunán rögzítettünk merült fel bennünk az ötlet, hogy miért ne lehetne összekötni ezt a sportot a vadvízzel, ha már úgyis ezzel foglakozunk.
Az USA-ban sikerült megismerkedni közelebbről ezzel a sporttal, ami a tengerentúlon hatalmas népszerűségnek örvend.
2010-es évtől ezt a sportot egyedülállóként itt Közép-Európában mi kínáljuk Nektek.
Hogy miről is van végül szó? Egy a vadvízi hajókhoz hasonló gumiból készült felfújható, fánk alakú, lebegő korongon azaz a tubon szelídítjük meg a Soca folyót. Képzeljük úgy el, mintha belefeküdnénk vagy ráhasalnánk egy hatalmas traktorkerék belsőjére, aminek van egy vékony alja, hogy a fenekünk ne lógjon túl mélyre a jéghideg Socába. A vadvíz hajókkal ellentétben, mivel a tub teljesen kerek nem tapad fel a sziklákra ha nekisodor a víz, hanem legörget róla. Irányváltoztatásban egy úszóhártyás neoprén kesztyű van segítségünkre.
Hasonlóan a vadvízi sportokhoz, itt is minden felszerelést biztosítunk: neoprén ruha és cipő, mentőmellény, sisak, a már említett neoprén kesztyű és nem utolsó sorban a teljes siker érdekében 1 felfújható tub. A túrát minden alkalommal szakképzett túravetető kíséri.
A Tubingot bizalommal ajánljuk 12 éves kortól, családoknak, baráti társaságoknak.
A program ára önálló sportként (egyéb vadvízi sporttal nem variálva) 12.000 Ft/fő vagy 40 EUR
Csoportok: 5-10 fő/ túra.
A programon való részvételhez előképzettség nem szükséges.
SZÉP kártya elfogadóhely
Széchenyi Pihenőkártya Elfogadóhely
Froccs Rafting Club
Froccs Rafting Club
710 Tripadvisor értékelés
jacquefoster13
2021-07-27
Extreme Fun in God’s Waterpark! My kids (ages 7, 7, 10 & 13) absolutely loved this! The guides were very helpful and kind, especially Ben and Gary. They focused on safety and FUN! Thank God for the wet suits!!
Olvass tovább
Adamcsik Viktória
2021-07-27
Canyonban Profi, biztonságos túravezetés. Barátságos, jó hangulat. Csodálatos környezetben. Mindemkinek ezt a csapatot ajánlom!
Olvass tovább
barczaykristof1993
2021-07-27
Király élmény Canyoningolni voltunk náluk, minden nagyszerűen ment. Bence nagyon király vezető volt, vigyázott ránk, ugyanakkor kimaxolta az élményt!
Olvass tovább
Seaside59901063063
2021-07-26
Best choice if you want to try something new with a bit of adrenaline. It was a lovely experience. The guides were very nice and helpful. I felt safe all the time. For sure we will come back to try other experiences as well. Best wishes to the crew, keep up the good work.
Olvass tovább
Gergő B
2021-07-26
I loved the trip with them! Kind and well prepared guiding, well-equiped the team, fast and comfortable traveling to action place. I loved the trip with them!
Olvass tovább
Aleksandra
2021-07-26
Amazing experience Great experience, super fun time and wonderful views. Ben is an excellent guide! I’ll recommend to all adventure hunters.
Olvass tovább
Gréta U
2021-07-26
Super Day. Everything was super! Dear tour guides. Fun is guaranteed. It was unforgettable We will be back. ❤️🤟🏽👌
Olvass tovább
Zsombor
2021-07-26
Trip The guys are very polite and they are helpfully. The trip was awsome we went down 7 kilometers on the water. It was an unforgettable trip.
Olvass tovább
ateszbogar
2021-07-26
Hatalmas élmény, profi szervezés. A 13 éves fiammal vettünk részt két túrán is. Van egy kis tériszonyom, de itt minden rossz érzésem elröppent. Nagyon izgalmas volt. Egy óriási hibája pedig az, hogy túl hamar véget ért.
Olvass tovább

Ajánlott programok: