fbpx

Via ferrata

Via ferrata vagy Klettersteig több mint 100 éves múlttal rendelkező napjainkban egyre népszerűbb sport. Szó szerinti fordításban “vas utat” jelent, mely a sziklafalra előzetesen felszerelt biztosítási (létrák, lépcsők, hidak, fémkábelek, láncok, mesterséges lépések és fogások ) elemekre utal. Ezeket a helyeket a kiépített segítség nélkül csak tapasztalt hegymászók érhetnk el. A kiépített rendszerhez egy speciális biztosító ún. via ferrata-szett klettersteig-szett segítségével csatlakozhatunk, mely alapvetően 2 részből áll. Az egyik egy beülő mely a lábnál, dereknál és néha a mellkasnál tart bennünket. A másik része egy energia-elnyelő duplaszárú kantar két gyorszáras karabínerrel. A kantár egyik része a beülőbe van beakasztva a másik részét ahol a két karabiner helyezkedik el pedig magunknak kell beakasztani a falba fúrt biztostási pontokba. A túrázás nélkülözhetetlen része a sisak mely megvédi a fejünket a lehulló kisebb kövektől. A felszerelés helyes használatát túravezetőink mutatják meg a helyszínen. Ez a fajta túrázás némi gyakorlatot és fizikai állóképességet igényel.
Mivel ezek az utak gyakran nagy magasságokban vezetnek, a tériszony leküzdése az ilyen jellegű túrák elengedhetetlen része. A via ferrata útvonalaknál az “A” jelzésűek a legkönnyebben teljesíthetőek, míg az “F” betűvel jelzetteket kizárólag profi mászóknak ajánlják.

A felszerelés bérlés díja: 4.500 Ft vagy 15 EUR (beülő, kantás, sisak, kesztyű)

SZÉP kártya elfogadóhely
Széchenyi Pihenőkártya Elfogadóhely
Froccs Rafting Club
Froccs Rafting Club
1164 Tripadvisor értékelés
Anita J
2022-10-08
- Zseniális élmény és mellette nagyon szórakoztató, hála Máténak, mindkettőnek :) ne féljen senki kipróbálni!
Olvass tovább
Rita J
2022-10-08
szuper Szuper volt, Nagyon kedvesek és jófejek a srácok is :) Nagyon jól éreztük magunkat, ajánlom mindenkinek.
Olvass tovább
Erika N
2022-10-08
Fröccs Az elején kissé féltem, de az első borulás után felengedtem. :) nagyon jó élmény volt, bármikor szívesen mennék újra :)
Olvass tovább
Dániel M
2022-10-08
5 csillag Nagyon szuper volt!Remek vezetéssel Mindenkinek ajánlom!No1 Nagyon aranyosak és segítőkészek a srácok!
Olvass tovább
Gabriella K
2022-10-08
Szuper élmény Szuperül éreztük magunkat,gyönyörű táj,kristálytiszta víz.Mátéék nagyon jófejek és könnyen bombán minket.Mindenkinek kötelező program☺️☺️ Mindenképpen visszatérünk még!
Olvass tovább
Charlotte S
2022-10-07
Best Trip ever! Best Trip ever! Matti was super nice and explained everything really well and manouvered us through the currents. We were able to go down a selfmade slide into the river, visited the „stream of youth“ and took awesome pictures! We will definitely come back!
Olvass tovább
Zsolt
2022-10-01
Super Szuper csapat! Szuper élmény! Szuper szervezés! Mindenkinek nagyon ajánlom. Gyönyörű környezet. Visszajovunk!;)
Olvass tovább
David
2022-10-01
Froccs.hu is great Amazing team, funny and highly knowledgable. I came here for the second time 10/10 highly recommend to anyone who would like to try themselves out in rafting, canyoning or any other sports activity they provide
Olvass tovább
Gergely K
2022-09-30
Legjobb választás Fantasztikus volt. Nagyon felkészültek voltak a túravezetők, jó hangulatban telt az egész. Mindenkinek ajánlom
Olvass tovább
Fadden
2022-09-26
Beautiful place, professional tour Fantastic experience, beautiful place! I honestly recommend to visit and try out. Very professional staff and tour guides! We will definitely come back again.
Olvass tovább

Ajánlott programok: